Műanyaghegesztés és lökhárító javítás kicsit nosztalgikus hangulatban

Mindig nosztalgikus hangulatba kerülök, ha lökhárító javításról van szó. A legtöbb műanyaghegesztéshez vagy karosszéria javításhoz kapcsolódó dolgot szeretem, hiszen fantasztikus élmény amikor egy csúnya, sérült törött dolgot helyrehozunk vagy kicserélünk. Olyan, mintha varázsolnánk. De a lökhárító javítás kifejezetten a kedvencem, hiszen annak idején, amikor még friss jogosítványom volt és nem volt ennyi tapasztalatom, az első autómat kicsit összetörtem egy szép téli napon. Szerencsére nem volt baleset, de a csúszós út miatt nekimentem egy kis fém korlátnak, és ezt az akkori autóm lökhárítója bánta. Mondanom sem kell, hogy rettenetesen szomorú voltam, és alig vártam, hogy valaki helyrehozza.

És még mindig tisztán emlékszem, mennyire boldog voltam, amikor szóltak a szerelők, hogy készen van az autóm és mehetek érte. Félelemmel vegyes izgalommal léptem be a műhelybe, ahol az autóm várt. Fel voltam készülve arra is, hogy már nem lesz az igazi, noha a helyet egy jó barátom édesapja ajánlotta és biztosított, hogy nem fogok csalódni: az autóm tökéletes lesz. Igaza lett. Valóban olyan volt, mint új korában, sőt, talán még szebb is. Visszagondolva talán ez lehetett az a pont, amikor eldöntöttem, hogy én is ezt szeretném csinálni.

Új lökhárító, új lehetőség: avagy budapesti diákmunkák széles tárháza

Meg is kérdeztem az egyik fiatal srácot, aki ott dolgozott, hogy van-e náluk felvétel. Velem egykorúnak saccoltam és bíztam benne, ha neki van helye, talán nekem is lesz. A fiú azt mondta, hogy nem tud üresedésről, de ő amúgy sem fő állású dolgozóként van, hanem budapesti diákmunkákat nézegetett az interneten és végül ezen akadt meg a szeme. Összességében nagyon hasznos volt, amit mondott, mert eddig nem is gondoltam, hogy egy budapesti diákmunka közvetítőnél jelentkezzek. Hallani több barátomtól is hallottam, hogy mennyi előnye van az ilyen diákmunkáknak. Például viszonylag kötetlen és rugalmas, ez nagyon hasznos azokban az években, amikor az ember még diák és tele van tanulnivalóval és kötelező órákkal, melyekről nem tanácsos hiányozni. A másik előnye, hogy rettentően sokszínű, és előzetes tapasztalat nélkül is van mód arra, hogy kipróbáld magad valamiben. Persze csak bizonyos keretek között, viszont legalább bepillantást kaphatunk milyen a gyakorlatban valami.

A sokszínűsége ellenére sosem hittem volna, hogy a diákmunka keretein belül fogom megismerni a műanyag hegesztés és lökhárító javítás menetét.

Minden rosszban van valami jó, csak észre kell venni

Az egyik barátomtól elkértem annak a portálnak az elérhetőségét, amin keresztül ő az előző éveben sok jó munkához jutott.Ez nem más volt, mint a topiwork.hu. Reménykedtem benne, hogy számomra is akad majd valami testhezálló. Szerettem volna tartani magam az elképzeléshez és olyan munkát keresni, ami érdekel. Annyira izgatott voltam, hogy az szinte nem is érdekelt mennyit fizet. A barátom megnyugtatott, és azt mondta számtalan lehetőség van ezen a weboldalon és válogathatok kedvemre. Így is tettem, és meglepve tapasztaltam, mennyire igaza volt.  A budapesti diákmunka közvetítő weboldalán tényleg nagyon sok lehetőség volt. Ezután inkább az okozott nehézséget, hogy melyiket válasszam.

Végeredményben egy törött lökhárítóval kezdődött az egész utazásom egy új szakma felé. Remek példa ez arra, hogy néha a kifejezetten bosszantó helyzetekből nem várt lehetőségek születnek. Csak meg kell látni mindenben a lehetőséget.