Miután megszereztem a jogosítványom, azonnal bele is vetettem magam a vezetés örömeibe. Igaz, olyan tehetségtelen sofőr voltam amilyet a világ még nem látott. Eleve úgy kezdődött, az autó karrierem, hogy megcsináltam a KRESZ vizsgát, aztán több mint két évig nem foglalkoztam a témával, elévült a vizsgám és kezdhettem előről. Újra csináltam, majd beiratkoztam gyakorlati tanfolyamra. Már az első vezetésnél érződött, hogy bajok lesznek. Az alap óraszámhoz képest 170 plusz órát kellett vennem, mire eljutottam a vizsgára. Megszereztem a hőn áhított papírt, és elkezdtem járni az utakat a kocsimmal. Már az első saját vezetésemnél koccantam egyet. Oké, papírok kitöltése, lökhárító javítás, ment tovább az élet.

Alig telt el egy hét, újra koccantam. Újra papírok, lökhárítós, megy az élet tovább. Aztán mikor rájöttem, hogy el vagyok átkozva, és havonta minimum 3 koccanás a büntetésem, úgy döntöttem magam fogom javítani a lökhárítót.

Kitanultam a szakmát, és annyira jó lettem benne – ugye bőségesen volt lehetőségem gyakorolni – hogy saját műhelyet nyitottam. Kellett egy jó hűtő, fűtő rendszer, ezért ismerősök ajánlása alapján felkerestem a klimaglobal.eu oldalát.

Ez egy olyan cég, amely légkondicionáló és fűtő berendezésekkel foglalkozik már több mint 15 éve, és jobban értenek a témához, mint bárki más a piacon. Weboldalukon olvashatunk az általuk használt technológiákról, kicsit jobban megismerhetjük a munkásságuk, és árajánlatot is kérhetünk tőlük.

A főoldalon néhány fontos információt közölnek a hűtő, vagy fűtő rendszer kiválasztásával kapcsolatban. Külön kiemelném az oldal modern kialakítását és színeit. Kifejezetten kellemes böngészni. Minőségi termékeket és minőségi szerelő munkát ígérnek, ami kritikus, ha az ember jó hűtést, vagy fűtést akar a lakásába, irodájába vagy műhelyébe. A Klimaglobal 15 éve tevékenykedik a hűtő-fűtő rendszerek területén, ezért egyedülálló tapasztalatra tettek szert. Rengeteg elégedett ügyfél, és eladott berendezés bizonyítja, hogy igenis megbízható, profi cégről van szó. A munkálatok megkezdése előtt helyszíni felmérést végeznek, hogy meg tudják állapítani, milyen eszköz illik leginkább az adott helyiségbe.

Mind a klímák, mind a hőszivattyúk esetén meg kell határozni néhány paramétert, ami alapján a tökéletes eszközt ki tudják választani az ügyfél számára. Fontos a helyiség mérete, hiszen, ha túl nagy helyiségbe kerül túl kicsi berendezés, az nem fog hatékonyan működni, és rengeteg energiát dob a kukába. Ha túl kis helyiségbe kerül túl nagy berendezés, akkor pedig a kihasználatlanság, és szintén a túlzó energiafogyasztás lesz a gond. A szakértői szemek ezeket a paramétereket gyorsan fel tudják mérni. A méret mellett azt is meg kell határozni hány berendezésre lesz szükség.

Klímáknál létezik mono klíma és multi klíma. Az előbbinél egy kültéri egység van, és egy beltéri egység, tehát ez többnyire csak egy tér klimatizálására alkalmas. A multi klímánál egy kültéri egységhez több beltéri egység csatlakozik, így több szobát is klimatizálhat vele az ügyfél.

Az sem mindegy, milyen rendszert telepítenek a szakemberek. Létezik oldalfali klíma, parapet, légcsatornázó, mennyezeti és mobil klíma is. Tőlünk, átlagemberektől nem elvárható, hogy megmondjuk pontosan melyik való nekünk, de a Klimaglobal szakemberei pontosan tudni fogják mi illik az ingatlanunkhoz.

A klimaglobal.eu oldalát nem csak annak érdemes nézegetni, aki vásárolni akar. Blogukon rengeteg hasznos, és érdekes információt olvashatunk a különböző légmozgató, hűtő és fűtő eszközökről. Érdekel, hogy mennyibe kerülhet egy klímaberendezés üzemeltetése, vagy izgat a hővisszanyerő szellőztetők világa? Az oldalon minden fontos tudnivalót megtalálsz. Ha pedig valami nem tiszta, bátran keresd fel őket telefonon, vagy emailben, mert minden kérdésre lelkesen válaszolnak.