Az anyukám mostanában nagyon le van terhelve a munkahelyén, ezért folyamatosan sík ideg. Ez nem mehet már így sokáig, mert a múltkor még autó balesete is volt amiatt, mert túlságosan sietett be a munkahelyére, amikor még a munkaideje lejárta után is visszaugrasztották dolgozni. Szerencsére nem volt túl súlyos a baleset, így anyukám kisebb horzsolásokkal megúszta. A lökhárító viszont már kevésbé járt jól. Olyannyira megsérült a lökhárító, hogy el kellett vinni műanyag javításra. Ez persze nem kis költséggel is jár, úgyhogy a helyzet nem volt túl rózsás. Ekkor már egy kicsit én is kétségbeestem, mert nem szeretném, ha a jövőben anyának komolyabb baja is származna a munkahelyi stressz miatt.

Szerettem volna kedveskedni neki valami aprósággal, amivel kifejezhetem, hogy ha a munkahelyén nem is becsülik meg őt eléggé, én mindig gondolok rá. Úgy döntöttem, rendelek neki egy kis manuka illóolajat a humanityaruhaz.hu/termek/manuka_olaj_5_ml oldalról, ahonnan mindössze pár nap alatt ki is szállítják a rendelést. Összeírtam neki egy kis listát arról is, hogy mire tudja ezt az olajat használni. Először is a baleset által szerzett kisebb sebek és karcolások gyorsabb gyógyulásában tudna neki segíteni. Emellett párologtatva fertőtlenítő, nyugtató, szorongáscsökkentő és immunerősítő hatással is bír. És hát valljuk be, nem ártana anyának is lenyugodni egy kicsit. A manuka olajat testápolóba, samponba is lehet keverni. Sőt mi több, szappant is lehet belőle készíteni! A manuka hatása egyébként nagyon hasonlít a teafa olajéhoz, annyi különbséggel, hogy a manukáé valamivel erősebb.

Remek gyulladáscsökkentő, keringésserkentő, gombaölő és vírusölő is, tehát a manuka olajról elmondható, hogy minden, egyben. Még mindenféle tisztítószert – mosogatószert, penészölőt és öblítőt – is lehet vele készíteni. Ezzel a kis ajándékkal csak azt szeretném elérni, hogy anya kicsit megnyugodjon és magával is foglalkozzon, ne csak mindig a munka körül járjon az esze. Úgyhogy a következő alkalommal a manuka illóolaj mellé levendula illóolajat is fogok rendelni neki, az már biztos! Nem szeretnék ugyanis még egy autó balesetről hírt kapni.