Hatalmas előny, ha van egy autókhoz értő személy, vagy éppenséggel egy autószerelő a családban. Elképesztő összegekbe kerül még egy apróságnak is a rendbehozása, különösen akkor, ha valaki ragaszkodik a márkaszervizhez. Van is egy ismerősöm CLA Mercedese van, és nem hajlandó sehová sem vinni, csak és kizárólag márkaszervizbe, de gondolom mondanom sem kell, hogy mekkora összegeket hagyott már ott. Ezzel szemben én egyáltalán nem ragaszkodom ilyenekhez, a lényeg az, hogy jó alkatrészeket használjanak és, hogy minőségi munkát végezzenek. Nekem ennyi bőven elég. De amióta az unokabátyám autószerelő lett, egyáltalán nem izgulok emiatt.

Pár hete, egyik reggel amikor munkába indultam, arra mentem le, hogy az autóm lökhárítóját már csak a szentlélek tartja a helyén, valaki szépen neki ment. Persze, semmi papír nem várt ott. Mérges voltam nagyon, de nem estem kétségbe, egyből hívtam is az unokatestvéremet. Elmeséltem mi a helyzet, de épp nagyon elfoglalt volt, mert fürdőszoba felújításban voltak a feleségével. De szerencsére meg tudtunk egyezni: elvittem hozzá az autót, cserébe pedig én elmentem a feleségével bútort nézni. A fürdőszoba szekrény jelentette a legnagyobb kihívást. A fürdőszoba szekrény tükrös verziója volt az egyik lehetőség, amihez tartoztak plusz polcok, a másik pedig egy sima szekrény, mosdókagylóval.

Végig néztük a lehetőségeket, próbáltuk elképzelni, hogyan nézne ki, sőt még képszerkesztővel is megpróbálkoztunk. De mivel nem jutottunk egyről a kettőre a fürdőszoba szekrénnyel kapcsolatban, így az internetet hívtam segítségül – laza 3 óra után -, és így leltünk rá a furdoszobaotletek.hu weboldalra is, ahol nagyon sok blogbejegyzést találtunk a fürdőszoba berendezésével kapcsolatban, illetve praktikus tippeket és ötleteket is olvastunk. Innen kaptuk a tippet is, mi szerint: mielőtt bútort választunk, érdemese először azt eldönteni, hogy milyen színek legyenek a fürdőszobában, milyenek és mekkorák lesznek a csempék, milyen lesz a fürdőkád vagy a zuhanyzó stb.

És hát, az akkori állás szerint, az még nem volt eldöntve, hogy milyen színek is fognak dominálni a fürdőszobában, mert azt gondolták, hogy majd a szekrény színéhez választanak színt. Amik elég nehéz feladat lett volna. Úgyhogy megfogadva az oldalon olvasottakat, elkezdtünk csempét keresni.

Pár cikket átfutva amúgy, arra jutottunk, hogy egy modern fürdőszoba kialakítása legyen a cél: hiszen a fürdőszoba “divat” nem változik évről évre, tehát biztos, hogy viszonylag időtálló lesz – bár nem mintha ez olyan lényeges szempont lenne -. Plusz ezek a modern bútorok és kádak sokkal érdekesebbek elsősorban formailag, amivel azért sokat lehet játszani.

Még ki se fizettük a csempéket, de azon nyomban megszületett a döntés: a tükrös fürdőszoba szekrény mellett tettük le a voksunkat. Ez azért is volt jó, mert így nem kellett a tükör kiválasztásával sem bajlódni, ami lehet nem nagy dolog, de a méretek miatt nem lett volna annyira egyszerű meghozni a döntést, mint azt gondolná az ember.

Az unokatestvérem felesége el is mentette a telefonjába a könyvjelzők közé az említett fürdőszobás oldalt, mert még sok mindent kellett kitalálni és nem utolsó sorban ugye megvenni. És mivel remek ötletek vannak ezen az oldalon, ezért inkább biztosra ment. Mert például nekünk eszünkbe sem jutott volna, hogy a praktikussági szempontokat jobban szem előtt kellene tartanunk. Erre egyébként a szennyestartóval ellátott fürdőszoba szekrény ötlete nyitotta fel a szemünket.

Összességében egyébként sikeres volt a vásárlás, bár kétszer annyi ideig tartott nekünk ez, mint amennyi időbe telt megjavítani az autóm lökhárítóját.

fürdőszoba szekrény tükrös