Nem messze a lakhelyemtől van egy kis műhely, ahol szinte mindent megtudnak bütykölni. Főleg műanyag javításra kell gondolni, de minden másban is szívesen segítenek. Akár lökhárító javításról, ,akár műanyag hegesztésről van szó, ők állnak a rendelkezésünkre. Nem egyszer volt már szükségem a szolgáltatásaikra és mindig kifogástalan munkát végeztek. Mindenki nagyon kedves volt és mindig beszélgettünk pár szót, miután megbeszéltük az aktuális javítanivalót. Többször is megéltem az egyik szakembernek a cégemről, hogy mivel foglalkozom és persze, hogy milyen fejlesztéseket szeretnék elérni. Beszéltünk arról is, hogy milyen problémákkal küzdök most a cégem kapcsán. Elmeséltem, hogy egyre jobban kiélesedik a verseny a konkurenciáimmal, így nagyon nehéz fenntartani az üzletet. Igazán meglepődtem, amikor a szakember azt mondta, hogy van egy ötlete a problémám orvoslására. Néhány évvel ezelőtt ők igénybe vették a keresobenelso.hu szolgáltatásait, és azóta is pörög az üzlet. Ez elültette a bogarat a fülemben.

Mint megtudtam, a keresobenelso.hu egy online marketing cég, amely különböző eszközökkel segít népszerűsíteni az adott céget. A szakember azt is elmondta, hogy szinte a csődtől menekültek meg, köszönhetően a keresobenelso.hu szolgáltatásainak. A cég személyre szabott online marketing csomagokat állít össze annak megfelelően, hogy az adott vállalkozásnak mire van pontosan szüksége. Az egyik legegyedibb dolog a keresobenelso.hu-ban, hogy teljes kizárólagosságot vállal az ügyfelei kapcsán. Ez annyit jelent, hogy egy “témában” csak egy ügyfelet vállalnak azért, mert így nem versenyeztetik az ügyfeleiket.

Ezután a néhány információ után már igazán szimpatikussá vált a keresobenelso.hu, ezért úgy döntöttem, hogy amint hazaérek megnézem magamnak a honlapjukat.

Közös munka a sikerért!

Amikor hazaértem és leültem a gépem elé, megnyitottam a böngészőt és rákerestem a keresobenelso.hu weboldalára. Már az első pillanatban magával ragadott a honlap dizájnja. Egyszerű és letisztult volt, könnyen átlátható és az ember szemét nem bántották a felugró ablakok, a csúnya betűtípus vagy rikító színek. A keresobenelso.hu weboldala tele volt érdekesnél érdekesebb cikkekkel, amelyek betekintést engedtek az online marketing világába, hogy egy kívülálló is könnyedén megérthesse. A szolgáltatásaik széles körűek voltak: keresőoptimalizálás, weboldal készítés/fejlesztés, linképítés, szövegírás, hirdetéskészítés, stb.

El kellett ismernem, hogy valóban nagyon profi cégnek tűnt a keresobenelso.hu. A referenciák is nagyon meggyőzőek voltak. Mivel alapvetően nem mozgok otthonosan az online marketing világában, ezért elkezdtem elolvasni néhány cikket a weboldalon. Főleg a keresőoptimalizálás és a linképítés fogott meg. Megtudtam, hogy a keresőoptimalizálás lényege, hogy értékesebbé tegyünk a weboldalunkat a Google és a felhasználók szemében. Ahhoz, hogy sikeres legyen a vállalkozásunk, feltétlenül szükséges, hogy a keresőoptimalizálás szempontjából minden a helyén legyen.

A keresobenelso.hu-n olvasott cikkek alapján úgy éreztem, hogy megérne egy próbálkozást. Ezért hát kitöltöttem a weboldal alján található űrlapot és ezután vártam, hogy a keresobenelso.hu munkatársai felvegyék velem a kapcsolatot.

Minden nehézségre van megoldás!

Nem kellett túl sokat várnom a keresobenelso.hu jelentkezésére. Kaptam egyrészt egy előzetes árajánlatot. Ezt gyorsan megnézegettem. Megfelelőnek találtam költségeket, nagyjából ezekre a számokra számítottam. Miután elfogadtam az árajánlatot, megbeszéltünk egy időpontot a telefonos interjúhoz.

A előre egyeztetett időpontban pontosan meg is szólalt a telefonom. Először is megbeszéltünk néhány alapvető kérdést úgy, mint mivel foglalkozik a cégem, mi a célom a keresobenelso.hu szolgáltatásaival, stb. Ezt követően, megkérdeztem, hogy pontosan hogyan is fog zajlani a folyamat. A keresobenelso.hu munkatársa elmondta, hogy először mindenképpen megnézik, hogy milyen a weboldalam, az arculat, stb. Továbbá csinálnak kulcsszó kutatást, konkurencia elemzést. Segítenek kialakítani egy keresőbarát domaint, illetve minőségi tartalomgyártással is hozzájárulnak a nagyobb népszerűséghez.

A konkurencia elemzésnél feltárják, hogy az aktuális versenytársak hol tartanak, miben jobbak vagy rosszabbak nálam, és még sok egyéb hasznos információt. A kulcsszó kutatással összegyűjtik azokat a kifejezéseket, amelyek kapcsolatba hozhatóak a cégem profiljával, majd ezek segítségével fognak tartalmakat elhelyezni különböző honlapokon.Ilyen módon több weboldal is az én profilomra fog mutatni, ezzel is növelve a weboldalam látogatottságát.

Ahogy ezeket a dolgokat megbeszéltük a keresobenelso.hu munkatársával, nagyon örültem, hogy ajánlotta őket az ismerősöm. Már így a közös munka elején nagyon szimpatikusnak találtam őket. Főleg miután azt elmondta a keresobenelso.hu munkatársa, hogy minden hónapban küldenek majd értesítést, hogy pontosan milyen előrehaladások történtek. Ugyanis ez egy hosszabb távú befektetés, nem lesz egyik napról a másikra látható eredménye a munákjuknak. Nekem szerencsére ez nem volt probléma, mert bár szükségem volt a Keresőben Első segítségére, azért annyira rosszul még nem álltam.

A jó befektetés megtérül!

Megkezdődött hát a keresobenelso.hu-val való közös munka. Mivel a weboldalamat SEO szempontból már elavultnak találták, ezért annak a felújítása is az első lépések közé tartozott. A kulcsszó kutatás és konkurencia elemzés is nagyon pozitív eredményeket hozott. A versenytársakhoz képest az én vállalkozásom jóval hatékonyabb a maga területén. Miután elkészült az felújított weboldalam, nem győztem ámuldozni. Sokkal, de sokkal jobb lett mint, amilyen volt. A dizájn, az elrendezés és úgy egyáltalán az egész összhatása nagyon tetszett. Már ezért megérte a keresobenelso.hu-val való közös munka bevállalását.

A linképítéssel és a hasznos tartalomgyártással egyre több helyen megjelentek a kis “nyilak”, amik hozzám vezettek. Annyira magával ragadott a keresobenelso.hu-val való közös munka, hogy időről-időre ellátogattam a weboldalukra. Rövid időn belül szinte az összes cikket és bejegyzést elolvastam a témában. A cikkek olvasását egyszerűen nem lehetett abbahagyni, annyira érdekesen volt megfogalmazva. Arról nem is beszélve, hogy így sokkal jobban átláttam a Keresőben Első munkáját. A havonta érkező összefoglalók alapján elég jó úton haladtam a siker felé.

Néhány hónappal később már konkrétan érezhető volt a keresobenelso.hu munkája. Egyre több telefonhívás, email érkezett, amelyik a szolgáltatásainkról érdeklődött. Nem volt hát megállás! Nagyon boldog voltam, hogy újra pörög az üzlet. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon úgy döntöttem, hogy egy második szerződést is kötök majd a Keresőben Elsővel. Mivel elsőre hihetetlen módon beváltak, így adta magát, hogy velük fogom tovább folytatni.

Sikert sikerre halmozunk

A keresobenelso.hu-val való közös munka meghozta a gyümölcsét. Nem győztem hálálkodni nekik és persze a műhelyben dolgozó szerelőnek, akitől a tippet kaptam. Nagyszerű érzés, hogy egy ilyen profi céggel dolgozhatok együtt. Most már folyamatosan érkeztek a megrendelések, nem volt megállás. A már előzőleg elhatározott második szerződést is megkötöttem a keresobenelso.hu-val, hogy továbbra is a legjobbak között legyen a vállalkozásom. Továbbra sem volt semmi kétségem a hatékonyságukat illetően, hiszen láttam, hogy milyen eszközökkel dolgoznak és mit tudnak elérni vele. Izgatottan vártam tehát, hogyan alakul a továbbiakban a közös munkánk, de biztos voltam benne, hogy a keresobenelso.hu nem fog csalódást okozni.