Autószerelő műhelyünk hirtelen nagyon felkapott lett, a jelenlegi vírus helyzet miatt mindenki igyekszik először inkább online elérni minket és majd csak a konkrét, lefoglalt időpontban személyesen megjelenni. Ezzel megsokszorozódtak az online megkeresések, sokszor éjszakába nyúlóan igyekszünk feldolgozni a rengeteg e-mailt és beérkezett foglalást. Természetesen örülünk a rengeteg megkeresésnek, de már most észrevenni, hogy a szerver elérhetetlensége vagy lassúsága miatt sok a visszaforduló rendelő. Egyszer olvastam, hogy az ügyfél akár már egy-két másodperces várakozás miatt is visszafordulhat. Felgyorsult világunkban az ultragyors sebesség az elvárás. A tulajdonosunk viszont nagyobb szerverekbe beruház ugyan, de szerverterembe nem, amíg a vállalkozás ezt biztosan ki nem termeli. De azért van erre egy nagyon jó áthidaló megoldás, mégpedig a webhosting szolgáltatás. Némi kutakodás és kérdezősködés után nagyobb ügyfeleink körében egészen gyorsan eljutottunk a https://rackforest.com/ -hoz, mint az ügyfeleink és ismerőseink körében legnépszerűbb webhosting szolgáltatóhoz.

A rackforest.com már 2014 óta van jelen a színtéren, ennek köszönhetően pedig jelentős szakmai tapasztalattal és biztos háttérrel rendelkeznek. Gazdag, a 800-as nagyságrendet megütő ügyfélkörük mellett több mint 500 szerverrel rendelkeznek. Megbecsülik az ügyfeleiket, és hisznek abban, hogy a jó minőség mindenek felett áll. Náluk ráadásul az sem elvárás, hogy az ügyfél teljesen egyedül hozza meg a bonyolult, technikai jellegű kérdésekben a végleges döntést. Ehelyett legjobb tudásuk szerint támogatják őt azért, hogy a végén mindkét fél közös elégedettsége mellett jöhessen létre az együttműködés.

A https://rackforest.com/ oldaláról mindent megtudhatunk, ami a fontos kérdések megválaszolásához szükséges. Minden szolgáltatást felkínálnak, amire egy közepes méretű vállalkozásnak szüksége lehet, egészen a domain regisztrációtól elkezdve, a szerver értékesítésen át a szoftver bérlésig és a webmester szolgáltatásokig. Abban az esetben, ha szerverünk ne adj’ Isten meghibásodna, bérelt szerverrel azonnal tudnak minket kisegíteni. De ez még nem minden! A VPN szolgáltatásuk például a telephelyen kívül eső irodák és helyszínek összeköttetését és zökkenőmentes, védett kommunikációját biztosítja. A site2site VPN segítségével kritikus üzleti alkalmazások is futhatnak a hálózatunkon teljes biztonságban, anélkül, hogy a láthatóságán és feltörhetőségén kellene aggódnunk. Mindezek mellet pedig díjmentes IP konzol port, garantált 1 Gbit/s nemzetközi és belföldi internet kapcsolat, szünetmentes áramellátás, és 24 órás szerverelérés áll a rendelkezésünkre, csak hogy említsünk néhányat a legfontosabb részletekből.

Az általuk kínált szolgáltatások spektruma igen széles, így a tárhelyektől kezdve az üzemeltetésen át a bérszerverekig és a hostingig minden létező igényt ki tudnak elégíteni. Ez pedig nagyban felgyorsítja az esetlegesen felmerülő problémák megoldását is, hiszen bármi is történjen, az ügyfélnek nem kell egyesével bejelentenie a hibát sem az üzemeltető, sem pedig az infrastruktúrát ellátó cégeknek, hanem elég egy gyors telefonhívást megejteni a rackforest.com ügyfélszolgálatának.

A szervertermek Budapesten érhetők el, mégpedig a VIII., X. és XIII. kerületben. A helyszínek könnyedén elérhetőek és jól megközelíthetőek, de még így is tökéletes bennük a biztonság és kényelem: portaszolgálat, zártláncú videórendszer, aspirációs tűzjelző rendszer biztosított. Emellett garantált klimatizálás is: négy ponton mérik a hőmérsékletet, ami által a 22 (+/-2) fokot tartják szinten folyamatosan. A rendelkezésre állási értékeik is kiemelkedően magasak, a mutatók mindig 99,9% felett állnak.

Amellett, hogy szerverink megbízható kezekben vannak, az ügyfél kényelme is garantált: a szerverekhez való 24 órás hozzáférési lehetőséget már említettem, de meghibásodás esetén IP konzolt is biztosítanak és az összes ügyfél számára ingyenes a parkolás. Az év minden napján elérhető a telefonos adminisztrátoruk. Megfizethető bérleti díjak mellett csupa olyan magas színvonalú szolgáltatást kapunk, ami egyedileg egy kis- vagy közepes méretű vállalkozás számára csak álom maradna.

Már a weboldaluk is eléggé meggyőzővolt, így a rackforest.com webhosting szolgáltatásai mellett döntöttünk. Már a weblapukról is süt a professzionalizmus, a hozzáértés és a jól szervezettség. Látszik, hogy tisztában vannak vele, mi kell egy jól működő szolgáltatáshoz, és hogy mi kell az ügyfélnek. A mi műhelyünk a https://rackforest.com/ webhosting szolgáltatását fogja igénybe venni, az már biztos!