Az autó egy drága dolog. Ezt mindenki tudja, nem mondtam semmi újat. Úgyhogy igen. Az autó az egy drága dolog, főleg ha összetörjük. Lehet, hogy egy útpadkára álltunk fel szerencsétlenül, lehet, hogy egy kisebb karambolba keveredtünk. A végeredmény az lett, hogy a lökhárítónk hegesztésre szorul, amire viszont nagyon nehéz embert találni. Az autószervizek híresek arról, hogy kisebb vagyonokat is elkérhetnek a munkájukért, de nagyon gyakran csak kifogásokat kapunk, hogy miért nem tudják megcsinálni az újonnan meghúzott/behorpadt/kettétört lökhárítónkat.
Ez egyébként azért van, mert ez egy külön iparág. A műanyaghegesztés nem olyan dolog, amit mindenkinek megtanítanak. Sokévnyi tanulás, és még több évnyi gyakorlat szükséges ahhoz, hogy igazán precíz munkát tudjunk végezni, amivel mind az ügyfél, mind mi magunk is elégedettek lehetünk

Mert lássuk be, ha ilyen problémánk adódik, a megfelelő szakmunkás keresése csak egy a milliónyi egyéb dolog közül, amit el kell végeznünk. Ha felálltunk a padkára, akkor nagy esély van arra, hogy megbüntettek minket, ha pedig karamboloztunk, akkor a biztosítóval kell csatákat vívnunk, legyünk mi az áldozatok a helyzetben, vagy éppen a baleset okozói. Lényeg a lényeg, ezer meg egy egyéb dolgot kell elintéznünk.  Ilyenkor pedig két olyan dolog van, ami igazi megnyugvást hozhat az embernek: egy jó nyomtató, és ha tudja, hogy az autó jó kezekben van.  Ne nevessenek, tényleg így van. A sok ügyintézés jóval egyszerűbb lesz, ha van egy nyomtatónk kéznél, amin csak egy gombnyomás és már a kezünkben is van az aláírandó papír, aztán már küldhetjük is vissza. És ne jöjjenek most nekem azzal, hogy az drága. Szerintem mindannyian megegyezhetünk abban, hogy az a két tintapatron semmi ahhoz képest, ami az autó javítása lesz a biztosító nélkül.

Fogadjanak meg egy tanácsot, és fektessenek be egy nyomtatóba. Az autó papírjait jobb, ha minden lehetséges formátumban maguknál tartják, sosem tudni, mikor fog kelleni. Inkább legyen kinyomtatva, biztos, ami biztos. Tintapatront és egyéb kellékeket már könnyen találhatnak bárhol, ha szükségük van rá, így még emiatt se kell aggódniuk. Én például a nyomtatoalkatresz.hu/patron oldalra esküszöm, velük eddig még nem volt problémám. És nézzék a jó oldalát, legalább a megspórolt postaköltség árát is beleölhetik a lökhárító javításába, és ennyivel is jobban járnak. Ilyenkor minden megspórolt forint jól jöhet, hiszen ha már amúgy is balesetet szenvedtünk, ne keserüljük meg még jobban a dolgot.

Úgyhogy szerezzenek be egy megbízható nyomtatót, és tartsanak az internetes könyvjelzőik között egy olyan weblapot, mint például a nyomtatoalkatresz.hu/patron, és könnyítsék meg maguknak a kármentesítés folyamatát. Nem kell, hogy egy ilyen egyszerű dolog még több problémát okozzon maguknak egy amúgy is nehéz helyzetben.