Elrepedt az autónk lökhárítója, így szerelőhöz kellett vinnem. Miközben a javításra vártam, feltűnt, hogy sötét karikák alakultak ki a szemem alatt. Mivel nem volt más feladatom, gondoltam, utánanézek az interneten, mitől alakulhatnak ki természetes módon (tehát pl. nem lelki okokból) karikák a szem alatt.

Így kerültem az instantense.hu weboldalra, ahol azon kívül, hogy nagyon alapos cikket olvastam a karikák szemek kialakulásának természetes okairól, valószínűleg a megoldást is megtaláltam a karikák eltüntetésére.

Természetes kiváltó okok – emiatt (is) lehetnek karikák a szem alatt

Az instantense.hu oldalon számos cikket olvashatunk a szem alatti, rendkívül vékony bőrfelület megfelelő ápolásának lehetőségeiről, illetve arról is, hogy miért jelenhetnek meg ráncok, táskák vagy sötét karikák a szem alatt. A cikk, amit én olvastam, a karikák kialakulásának természetes okairól szólt.

Köztudott – és a cikk is ezzel indít -, hogy a kialvatlanság, az alváshiány, a nem megfelelő alvásminőség vagy alvásmennyiség könnyen eredményezhet sötét, karikás szemeket. Így a küzdelem első lépése minden esetben az kell legyen, hogy figyelünk a megfelelő minőségű, és elegendő időtartamú alvásra (bármilyen nehéz is ez a mai világban).

Emellett természetes kiváltó ok lehet a bőr öregedése is. A szem alatti sötét karikák leginkább a nőket zavarják. Legtöbbjük számára a probléma komoly bajt 50 éves kor felett jelent. De mivel mind különbözőek vagyunk, vannak olyanok is, akiknek már 40, sőt egyeseknek akár 30 felett problémát jelenthetnek a sötét (lila, kék, sötétbarna vagy fekete) karikák a szem alatt.

Természetes ok lehet tehát a bőr öregedésének genetikája, de az is, hogy milyen árnyalatú a bőrünk. A sötétebb bőr ugyanis hajlamosabb arra, hogy a szem alatt még sötétebb legyen – derül ki a cikkből.

A túl sok képernyő előtt töltött idő, és a szem alatti bőr dehidratáltsága is lehet kiváltó ok. Ezek ellen a megfelelő szemkörnyékápoló használata hatásos fegyver lehet.

Az InstanTENSE Plus, emelő hatású szérum jó megoldás lehet

Posztomban csupán néhány példát említettem a számos tényezőből, amelyek az instantense.hu cikke szerint szerepet játszhatnak abban, hogy megjelennek a sötét karikák a szem alatt. A weboldal azonban megoldást is kínál a probléma elleni hatékony, de kíméletes küzdelemhez.

Az általuk forgalmazott emelő hatású (de emellett számos pozitív hatást, pl. hidratálást kifejtő) InstanTENSE Plus kiválónak tűnő termék. A szérum klinikailag tesztelt, szemet irritáló alkotóelemektől mentes, nők és férfiak által egyaránt használható készítmény. A szérum minden olyan pontnak és tulajdonságnak megfelel, melyek fontosak a megfelelő szemkörnyékápoló kiválasztásakor. Lehet, hogy meg is rendelem. Hátha ezzel a szem alatti karikák eltüntetése is gyors lesz, akár a lökhárítóm megjavítása.