A vezetés érdekes téma tud lenni. Én például nagyon szeretek vezetni, de vannak azok a helyzetek, amikor feleslegesnek tartom, hogy kocsiba üljek. Ilyen például az, amikor bemegyek a belvárosba. Mégis minek mennék be oda kocsival? Azért, hogy aztán a dugóban szenvedjek és ne találjak parkolóhelyet? Hát inkább kihagyom. Egyszer mentem valahova, már nem is emlékszem pontosan, hogy hová és akkor is katasztrófa lett a vége. Ez azért megmaradt, mint fontos körülmény. Addig a napig sosem volt még egy kicsi balesetem sem, erre úgy nekem tolatott egy kocsi, hogy le is szakadt a lökhárító, de persze az én autómról… Akkor megfogadtam, hogy többet nem megyek be a városba csak tömegközlekedéssel, azzal úgyis mindenhova el lehet jutni elég gyorsan. A lökhárító javítása pedig nem olcsó móka, főleg, ha nem értesz hozzá, úgy ahogy én sem.

Szerencsére a bátyám nagyon ügyes az ilyesmiben, így nem volt szükségem szerelőhöz vinni, hanem megcsinálta nekem ő maga. Én pedig, mint a nagy segítő szórakoztattam, amíg dolgozott. Szerencsére mindig tudok valamiről beszélni, így nem nagyon hagytam “unatkozni”, bár alapból elég elfoglalt volt. El is meséltem neki a legújabb hobbimat: a gyertyakészítést.

Nemrég kezdtem el gondolkozni azon, hogy mit is csinálnék szívesen a szabadidőmben, így hát elkezdtem böngészni a neten. A gyertya öntés nagyon felkeltette a figyelmemet, mert olyan gyönyörű gyertyákat lehet készíteni, hogy azt gondoltam ez pont nekem való lenne. Így találtam meg a Pipere Porta weboldalát, ahol kézműves kozmetikumokhoz, szappanhoz, fürdőbombához és persze gyertyához is árulnak alapanyagokat. Nagyon megtetszett, hogy milyen informatív a weboldal és mennyire könnyű eligazodni a kategóriák között. Tényleg gyorsan meg lehet találni mindent, amit keresel, plusz még olyasmit is, amire nem tudtad hogy szükséged lehet! Lehet, persze ezzel csak én vagyok így..

A https://www.pipereporta.hu/sct/632178/Illatok-aromak linken megtaláltam az illatokat és aromákat, amelyek külön kategóriákra is voltak bontva. Szerencsére volt olyan is, ami pont azokat az illatolajokat tartalmazta, amiket lehet használni gyertyákba is. Őszintén szólva, a választékuk olyan széles, hogy alig tudtam választani. Pontosabban nem is nagyon tudtam, mert rögtön rendeltem 13-féle illatolajat is. Lehet, hogy egy kicsit túlzásba is estem, de így legalább lesz mi motiváljon, hogy ne hagyjam félbe az új hobbimat pár nap után.

Miután mindent megtaláltam, amire szükségem volt, hogy nekiálljak a gyertyát készítés tudományának, még egy kicsit nézelődtem az oldalon. Rátaláltam az oktatóvideóikra is, amiket gyorsan végig is pörgettem. Gondoltam kipróbálom a fürdőbomba készítést vagy a szappankészítést is, de a férjem lebeszélt róla. Azt mondta, hogy egyszerre egy dologba fogjak bele inkább, minthogy három dolognak nekikezdek és egyiket sem fejezem be. Valójában igaza is volt, mint mindig, úgyhogy örülök, hogy hallgattam rá – azóta már elég jól kitanultam a gyertyaöntést és kipróbáltam a szappan készítést is.

A https://www.pipereporta.hu/sct/632178/Illatok-aromak linken találtam még allergénmentes illatolajokat és aromákat, amik ajakírekbe valók. Az eddigi kedvenceim pedig a gyümölcsös és a karácsonyi illatok. Olyan jó meggyújtani egy finom illatú gyertyát, amit ráadásul én készítettem. Ajándékba is szoktam őket készíteni. Egyébként a rendelés folyamata sem volt valami bonyolult, aminek örültem is, mert nem szoktam netről rendelgetni. A csomag pedig pár nap alatt meg is érkezett, szóval nem kellett sokáig várnom.

Összességében: a bátyám sikeresen megjavította az autóm lökhárítóját én pedig elszórakoztattam az érdekes történeteimmel és az új hobbijaimmal. Szerintem mindenki nyert.