Vészesen közeledik édesapám 80. születésnapja. Mivel kerek évforduló, nagy és emlékezetes ünneplést tervezünk sok vendéggel. Már megvan a torta, az étterem lefoglalva, minden vendéget értesítettünk az időpontról, kész a fedősztori, hogy mivel csaljuk majd oda apukámat, már csak az a bizonyos nagy durranás hiányzik. És akkor beugrott a tökéletes ötlet: megcsináltatom és forgalomba helyeztetem ismét apukám Trabantját, amivel fiatalon furikázott.

Összeségében egész jó még az autó állapota, csak a lökhárítót kell komolyabban javítani, ehhez pedig egy haverom ajánlott megfelelő műhelyt. Amikor megérkezve megláttam a szerelő vicces, trabantos pólóját két dolgot már biztosan tudtam: hogy a legjobb kezekben van az autó és hogy kell egy ilyen póló is az ajándékok közé.

A szerelő szívesen elmondta, hogy a lolmarkt.hu oldalán szerezte be a pólót, ahol rengeteg vicces feliratú póló közül lehet választani.  Haza érve gyorsan fel is mentem az oldalukra. Hatalmas a választék, de jól áttekinthető a menü, szinte azonnal megtaláltam a trabantos pólókat a hobbi kategóriában. De vicceseket lehetne választani horgászoknak, vadászoknak vagy egyéb autóőrületeknek is. Én most egy sötétzöld „Ha egy ajtó bezárul, egy másik nyílik ki helyette” feliratút mellett döntöttem, mert azon egy Trabant képe is van pluszban. A méretben bizonytalan voltam, így +190 Ft-ért inkább kötöttem méretbiztosítást. Ez azt jelenti, hogy ha rossz méretű a póló, akkor sem kell újra kifizetni a szállítási díjat. Csak megrendeljük a cserét, a GLS hozza a megfelelő méretű pólót és elviszi a becsomagolt rossz méretűt. Sok üzlete van az országban a lolmarkt.hu-nak, ott személyesen is el lehetne intézni a cserét, de hozzánk sajnos egyik sincsen közel.

Közben megláttam az egyedi póló nyomtatás lehetőségét a lolmarkt.hu-n és arra gondoltam, milyen jól mutatnának a vendégek egységes pólókban. Szeretem, ha az ilyen nagyobb eseményekről valami kézzelfogható emlék is marad. Hamar csináltam egy kis tervet, hogy milyen pólóra gondoltam és elküldtem ajánlatkérésre a lolmarkt.hu oldalon megadott e-mail címre. Digitalizáltam a szüleim kedvenc nyaralós képét, az kerül majd rá, fölé pedig édesapám egyik, azóta szállóigévé vált mondata jön. Lesz nagy nevetés és öröm, amikor meglátják! Nagyon jófej és rugalmas a lolmarkt.hu abban is, hogy kérésre igyekeznek előbbre venni a sürgős rendeléseket. Minket ez most nem érintett, még bőven elkészülünk a normál ütemezés szerint is, de azért nagyon szimpatikus volt a hozzáállás.

A közeledő Halloweenre való tekintettel rendeltem magamnak egy pink színű „Egy boszi igaziból csak egy királynő hegyes kalapban” feliratú pólót, páromnak pedig egy „Normal people scare me” feliratos feketét. A szájmaszkok között pedig találtam koponya mintásat, az szuperül megy majd az alkalomhoz. Valószínűleg úgyis előírás lesz minden rendezvényen, így legalább stílusosak leszünk.

Párom mindig panaszkodik, hogy nincs megfelelő ruhája kutyasétáltatáshoz, így rendeltem neki két „Az én kutyámnak van a legjobb gazdija a világon” feliratos pólót és egy „A kutyám megette a leckémet” feliratú kapucnis pulcsit. Az első mondat annyira megtetszett, hogy végül magamnak is vettem egyet pirosban.

Végül a Trabant is elkészült, közben a pólók is hiánytalanul megérkeztek, minden készen áll a nagy ünneplésre. Már látom magam előtt a képet, amint édesapám nagy mosollyal az arcán beszáll a kocsiba az egyedi, nyomtatott pólóban. Azt hiszem, meglesz a következő kedvenc fotónk, amit bekereteztethetek.