Szeretem az autókat. Ez az első dolog, ami minden barátomnak az eszébe jut, ha én kerülök szóba. Nem hibáztatom őket, hiszen már gyerekkorom óta autóbolond voltam. Amíg mások aludtak a Forma-1-es versenyeken, én tűkön ülve szurkoltam az aktuális kedvenc pilótámnak. Miután befejeztem az iskolát, nem voltam biztos benne, hogy merre induljak tovább. Elmehettem volna egyetemre, de egyik szak sem tetszett meg különösebben. Ekkor jött az ötlet, hogy nem muszáj mindig azt csinálni, amit mások.

Mélyen a szívembe néztem és rájöttem, hogy egy autószervizt akarok nyitni. Ehhez persze kellett valamennyi alaptőke, de egy kis munka és a családom segítségével ezt pár év alatt sikerült megteremteni. Azóta minden nap úgy kelek fel, hogy az álom munkahelyemre megyek be, mivel egész nap autókat szerelhetek, vagy lökhárítókat javíthatok. Nem voltam azonban mindig ilyen biztos az életemben.

Az iskola utáni időszak elég nehéz volt számomra és az egyetlen dolog, ami ekkor kisegített, az a buddhizmus volt. Most pedig, hogy össze volt szedve az életem, szerettem volna valami emlékeztetőt arra, hogy milyen sötét idők vannak mögöttem. Szerettem volna egy buddha szobrot venni. Ehhez pedig segítségemre volt a Nepáli Termékek oldala. A https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/buddha-szobrok-jelentesei linken találtam egy tájékoztatót, ami megkönnyítette a választásomat.

Mondhatjuk, hogy inkább gyakorlati hívője vagyok a buddhizmusnak, mivel az elméletben annyira nem mozgok otthonosan. A https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/buddha-szobrok-jelentesei oldalon található cikk azonban mindent elmagyaráz a buddhák fajtáiról. Nem szeretem azokat az embereket, akik csak dísznek vesznek vallásos tárgyakat. Szerintem mindig érdemes utána nézni annak, hogy milyen jelentéssel bír az adott tárgy, amit kirakunk. Ezért is örültem, hogy a Nepáli Termékek oldalán található tájékoztató ennyire érthető volt és könnyen olvasható.

Mindegyik buddhához fűzve van egy rövid, történeti ismertető, majd a főbb tulajdonságaikat sorolják föl. Egyikhez sem tartozik túl hosszú szöveg, úgyhogy nem kell aggódnunk amiatt, hogy el fogunk veszni a részletek között. A tömör leírás miatt könnyedén össze tudjuk hasonlítani, hogy számunkra melyik buddha szobor az ideális.

Ahhoz, hogy elérjük a https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/buddha-szobrok-jelentesei tájékoztatót, egyszerűen csak ki kell választanunk a blog részlegét az oldalnak. Ritkán látok ilyen dolgot webshopokon és nagyon megörvendezteti a szívemet. Ebből is látszik, hogy nem csak el akarják adni a dolgokat, hanem tisztában vannak azzal a webshop alapítói, hogy milyen jelentőségű tárgyakat forgalmaznak.

Ha a cikket elolvasva kiválasztottuk, hogy melyik buddha illik a leginkább a mi személyiségünkhöz, akkor fejest ugorhatunk a Nepáli Termékek hihetetlen választékába. Nem csak szobrokat lehet rendelni, hanem különböző hangtálakat, gongokat és rengeteg egyéb dolgot. Ami összeköt minden itt forgalmazott terméket, az a minőség. Mindegyik terméküket valóban Nepálban állították elő és kézzel készítették őket olyan mesterek, akiknél a tudomány apáról fiúra szállt évszázadokon keresztül. Számomra ez sokkal autentikusabbá teszi azt a buddha szobrot, amit rendelni fogok, mivel, ha ránézek, mindig ez a történelmi időkre visszanyúló hagyomány fog eszembe jutni róla.

A rendelés menete nem túl bonyolult, egyszerűen csak be kell helyeznünk a kosárba azokat a termékeket, amiket meg akarunk vásárolni. Bevallom, valamennyire bűnbe estem, mert a buddha szobor mellett még más termékeket is vásároltam, mert egyszerűen nem tudtam megállni, annyira szépen néztek ki. Cserébe nem kellett kiszállítási díjat fizetnem, mivel az oldal tetején is olvasható, hogy a 17 000 Ft fölött ingyenes a kiszállítás. Nagyon meg voltam elégedve a termékekkel, amiket kaptam és azóta is ösztönöz az új buddha szobrom a spirituális életre.