Időnként természetesen adódnak olyan szerelési és bütykölési teendők a házban és a ház körül, amihez még én sem értek, vagy ha értek is, szívesebben bízom valaki olyanra a munkát, aki kitanulta az adott területhez tartozó fortélyokat és nem pedig csak kitapasztalta. Mert hát nem minden a papír, sőt, de azért mégis csak vannak olyan dolgok, amikhez nem szívesen nyúlok hozzá. Tipikusan ilyen a gáz és a villany… Egyszerűen rosszul vagyok mindkettőtől. Persze nagy kárt valószínűleg nem tennék, de mégis kerülöm, hogy bármit szerelnem kelljen ezeken a területeken. Most viszont lassan megint itt a fűtési szezon és én megrögzötten átnézetem a konvektort minden indítás előtt.

Fűtésszerelés Budapesten és Pest megyében

Remélem, hogy ti is mindig átnézetitek a gázüzemű fűtési rendszereiteket, mielőtt beindítjátok. Ez mindenki érdeke, hiszen ha ezek elromlanak, vagy netán szivárognak az nem csak annyi, hogy jaj, levág egy biztosítékot, hanem sokkal nagyobb ciki. Szóval nekem ennyit mindig megér a dolog. Eddig mindig random hívtam fel szerelőket, akit épp kiraktak a faliújságra, de olyan nagyon nem voltam eddig elájulva senkitől, ezért évről-évre újrapróbálkozom másokkal. Idén az egyik barátomtól kaptam a fülest, hogy van egy korrekt csapat, akik fűtésszereléssel foglalkoznak Budapesten és Pest megyében, illetve ezen kívül még a vizes-bajos dolgainkkal is bátran fordulhatunk hozzájuk. A roppantmód könnyen megjegyezhető vizgazfutesszerelo24.hu weboldalon lehet őket utolérni és nem csak “emberi időben”, hanem szükség szerint bármikor. Ugyanis nem csak egyszerű, mezei szolgáltatók, hanem 0-24 órás ügyeletben állnak azért, hogyha valami elromlik a hétvége kellős közepén, akkor se fagyjunk meg, vagy kerülgessük az eldugult lefolyót, hanem engedjünk el egy gyors telefont és örüljünk a segítségnek.

A múlt hét folyamán egyeztettem is velük egy konvektor átvizsgálást. Ki is jött a szerelő a megbeszélt időpontban, végignézte tüzetesen a berendezést, na meg persze jól megdicsért, hogy mindig megnézetem. Mondtam neki, hogy mindig gond nélkül működik, csak egy kicsit nehéz begyújtani, nem tudom ezzel lehet-e valamit kezdeni. Hát lehetett! Kicserélt egy alkatrészt és azóta minden pöcc-röff. Ilyen könnyen még sohasem sikerült begyújtanom. Ráadásul végignézte a lakásban a többi gázüzemű eszközt is, hogy sehol nem szivárog-e semmi. Szerencsére mindent rendben talált, úgyhogy miután rendeztük a számlát már ment is. Hamar végzett, pontos volt, kedves és persze kedvező áron dolgozott. Nem tudom még kikről lehet ugyanezt elmondani, mert akikkel eddig összehozott a sors nem igazán estek ebbe a kategóriába – már ami persze a fűtésszerelőket illeti. Ezért nagyon-nagyon örülök, hogy most így jött ki a lépés és az tuti, hogy jól megjegyzem az elérhetőségüket, mert amellett, hogy jövőre is őket fogom hívni (remélem korábban nem lesz rá szükség), lehet, hogy majd a konyha felújításánál is a segítségüket fogom kérni a vízszerelésben. De azért ez még kicsit a jövő zenéje, most egyelőre örülök annak, hogy rendben van a konvektor és idén sem fog elvinni a fagyhalál október derekén. És ne feledjétek, nézessétek át a gázos eszközeiteket, mert egyetlen szezon alatt is bármi történhet velük!